Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sejur de Ucenicizare si Vindecare

Ellel Ministries oferă oportunităţi de a primi ajutor personal în cadrul Sejururilor de vindecare şi sprijin ulterior prin cursul „Umblarea în vindecare”, slujire personală de rugăciune şi prin alte cursuri cu teme specifice. Scopul nostru este de a complini rolul de îngrijire al păstorului, aducând vindecare şi restaurare oamenilor răniţi şi zdrobiţi.

Ce este un sejur de vindecare?

Un sejur de vindecare este o oportunitate specială de 3 zile în care fiecărei persoane i se oferă slujire personală într-un mediu sigur şi plin de dragoste. În cadrul timpului de laudă, închinare şi învăţătură pot participa până la 30 de persoane. Unele sejururi se adresează specific liderilor de biserici.

Ce conţine învăţătura?

Principii biblice de bază referitoare la vindecarea duhului, sufletului şi trupului. Subiectele tratate includ: Iertarea, Inima de Tată a lui Dumnezeu, Dorinţa lui Dumnezeu de a vindeca, de a restaura şi de a ne umple cu Duhul Sfânt, Războiul spiritual, Importanţa de a face alegeri după voia lui Dumnezeu, Trăirea în vindecare.

Ce implică timpul de rugăciune?

Slujirea în rugăciune include deseori un timp în care se lucrează la aspectul iertării, al pocăinţei şi în care Isus este invitat să fie Domn. Poate de asemenea să includă identificarea lucrării duşmanului şi distrugerea ei prin puterea crucii lui Isus. Scopul unui sejur de vindecare este acela de a aduce dragostea şi puterea de vindecare a lui Dumnezeu în viaţa cuiva. În mod normal nu este posibil să ne ocupăm odată de toate problemele de-o viaţă ale unui om, însă scopul este să se facă un pas semnificativ în umblarea creştină. Nevoile individuale şi călăuzirea Duhului Sfânt vor hotărî aspectele particulare pentru rugăciune. Există totodată timp de reflecţie personală.

Cine sunt cei din echipa de slujire?

Echipa de slujire Ellel este alcătuită din creştini maturi, dedicaţi, care au pe inimă dorinţa de a pune în practică dragostea şi restaurarea lui Dumnezeu în acord cu principiile împărăţiei Lui. Slujitorii sunt instruiţi şi evaluaţi de către organizaţia Ellel Ministries pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a fi eliberaţi să slujească sub supravegherea managerului de slujire. Unii sunt lideri de biserici sau au acreditări din partea altor organizaţii creştine. Cum lucrează echipa de slujire? Echipa de slujire este formată din 2 persoane (sau ocazional, echipe de câte 3 persoane). Cel puţin unul din membrii echipei de slujire va fi de acelaşi sex cu persoana consiliată.

Este confidenţial?

Da. Ceea ce este încredinţat în scris sau în timpul slujirii de rugăciune se păstrează sub cea mai strictă confidenţialitate. Formularele de înscriere şi detaliile oferite sunt păstrate în siguranţă, iar imediat după încheierea sejurului, acestea sunt distruse. Nu dăm nici o informaţie despre nimeni, decât cu permisiunea scrisă a persoanei în cauză sau dacă suntem obligaţi de lege.

Cum slujim biserica?

Ellel Ministries nu este o biserică, ci caută să slujească şi să ofere resurse bisericii. Putem să trimitem pastorilor un pachet informativ şi putem răspunde oricăror întrebări pe care le-ar putea avea cu privire la lucrarea noastră. La modul ideal, Ellel Ministries lucrează împreună cu biserica locală în a-i ajuta pe cei care participă la sejur. Cu toate că, pentru a participa la un sejur de vindecare, nu este necesară o aprobare oficială din partea pastorului sau a unei biserici, credem că este de preferat să se caute binecuvântarea şi aprobarea bisericii. Noi recomandăm persoanelor interesate să îşi informeze pastorii cu privire la planurile lor de a participa la un astfel de sejur.

 Care sunt rezultatele?

Dumnezeu lucrează diferit cu oameni diferiţi. Unii mărturisesc schimbări imediate, în timp ce alţii observă că îmbunătăţirile continuă pe parcursul a luni sau chiar ani. Aproape toată lumea a depus mărturie cu privire la creşterea credinţei, a puterii şi a speranţei. În cazul unora, dat fiind faptul că pentru prima oară se confruntă cu probleme adanci şi dureroase din viaţa lor, este posibil ca acest lucru să provoace în sine durere intr-o primă fază. Pe parcurs se oferă încurajare şi sfaturi practice. Există multe mărturii profunde în favoarea vindecării pe care Dumnezeu a adus-o fiecăruia în parte. Va rezolva sejurul de vindecare toate problemele? Nu se pot oferi garanţii cu privire la ceea ce va face Dumnezeu. În dreptul unora au loc vindecări puternice şi complete, dar pentru cei mai mulţi este o vindecare progresivă, o umblare împreună cu Dumnezeu. Cât costă un sejur de vindecare? Nu se percep taxe pentru sejururile de vindecare, astfel ca nimeni să nu fie împiedicat să primească ajutor. Cu toate acestea, oamenii pot face donaţii atât cât îşi permit pentru acoperirea costurilor. Informativ, costul unui sejur de vindecare într-o locaţie pitorească este de aproximativ 50 de euro pe persoană, care include cazarea şi masa. Suma donată este la latitudinea fiecăruia şi de obicei persoanele care vin fac donaţii, iar în unele cazuri se întâmplă să primim donaţii din partea bisericii locale a celor care ne solicită ajutorul.

Persoanele care solicită ajutor vin neînsoţite?

Cei mai mulţi vin singuri, pe cont propriu. Când se consideră necesar şi potrivit, persoana poate fi însoţită de un slujitor din biserică, de soţ sau soţie sau de un prieten, care să îndeplinească un rol de sprijin în timpul învăţăturii, al servirii meselor, şi al timpului liber. În mod obişnuit, însoţitorul nu va participa la sesiunile de consiliere şi nu va primi rugăciune pentru problemele personale. Însoţitorii trebuie să-şi suporte costurile de participare (cazare, masă).

Care este următorul pas după sejur?

Recomandăm dedicare faţă de biserica locală şi îi încurajăm pe participanţi să primească îngrijire şi slujire în continuare, ori de câte ori este posibil. Cei ce se roagă cu dvs. vă pot sugera anumite cursuri de instruire, care v-ar fi utile. În mod special recomandăm „Umblarea în vindecare”. Acest curs este proiectat special pentru cei care au participat la un sejur de vindecare, prin care oamenii sunt încurajaţi să crească în procesul vindecării şi să primească tot ceea ce are Dumnezeu pentru ei. Acest curs este deschis şi celor care nu au participat la un sejur de vindecare. Există o taxă aferentă acestui curs, dar oferim o reducere pentru cei care au participat la un sejur de vindecare.

Alte cursuri recomandate

Vă recomandăm următoarele cursuri Explore care oferă oportunităţi de slujire alături de sesiunile de învăţătură:

  • Familia
  • Convingeri și comportamente
  • Antidotul fricii și anxietății
  • Vindecare prin eliberare
  • Vindecarea urmărilor accidentelor și traumelor
  • Vindecare interioară
  • Identitatea cu care ne-a înzestrat Dumnezeu

Program: Vineri ora 18:00 – Duminică ora 15:30.

Pentru mai multe detalii :

  • Tel. 0731.351.445
  • email: contact@ellelromania.ro
error: Continutul este protejat!