Bine ați venit pe site-ul Ellel România!
Free Call 0731.351.445

Descoperă vindecarea și libertatea

21,00 lei

Prefață 

Încă de la începutul călătoriei noastre destinate descoperirii, aș vrea să te îndemn să te lași cuprins de bucuria anticipării a tot ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru tine. Parcurgi un drum care va aduce o mare binecuvântare în viața ta. Timp de treizeci și cinci de ani, organizația Ellel Ministries le-a arătat oamenilor cum să experimenteze nădejdea lui Dumnezeu, vindecarea lui Dumnezeu și restaurarea lui Dumnezeu. Am văzut în mod nemijlocit, în sute de ocazii, cum Isus vindecă inima zdrobită, îi eliberează pe prinșii de război și îi echipează pentru a-și trăi destinul.

Cu mult înainte de venirea lui Isus, Isaia a profețit că Domnul Suveran va aduce poporului Său vindecarea lui Dumnezeu. Prin următoarele minunate cuvinte, Isaia descria cu precizie ceea ce va face Isus:

Duhul Stăpânului Domn este peste Mine, căci DOMNUL M-a uns ca să aduc celor sărmani vestea bună. El M-a trimis să-i vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc celor captivi eliberarea și celor legați – izbăvirea, să vestesc anul de îndurare al Domnului și ziua răzbunării Dumnezeului nostru, să mângâi pe toți cei ce jelesc, să le ofer celor ce plâng în Sion – să le ofer coroană în loc de cenușă, untdelemnul bucuriei în locul plânsetului, mantaua laudei în locul duhului mâhnit. Vor fi numiți stejari ai dreptății, un sad al Domnului, care să-I arate slava.” (Isaia 61:1-3)

Aceste promisiuni extraordinare sunt valabile încă și astăzi și sunt cât se poate de relevante pentru fiecare credincios care dorește să-L urmeze pe Isus.

Mesajul divin al mântuirii e o veste extraordinar de bună! Mântuirea e gratuită (o veste bună pentru cei săraci!); e vindecătoare, pentru cei cu inima zdrobită; și reprezintă favoarea lui Dumnezeu arătată celor aflați în necaz și în suferință. Aduce libertate în viața celor ce trăiesc într-o întunecime spirituală și în robie. Le oferă mângâiere și bucurie celor ce plâng și aduce frumusețea restaurării lui Dumnezeu celor devastați de evenimentele vieții sau celor cuprinși de disperare.

Aceasta este esența evangheliei. Iată vindecarea și libertatea pe care le oferă Isus! Cu toții avem nevoie de vindecarea Lui!

Iar promisiunea uluitoare, pe care o găsim la sfârșitul acestui citat din Scriptură, este că și oamenii care au fost îndelung devastați pot ajunge „stejari ai neprihănirii”, o demonstrație vie a iubirii vindecătoare a lui Dumnezeu, care manifestă splendoarea Celui Atotputernic în viața restaurată a copiilor Săi.

Una dintre promisiunile de preț făcute de Dumnezeu afirmă că El ne va restitui anii pe care i-au mâncat lăcustele (Ioel 2:25), ceea ce înseamnă că, până și acolo unde s-au produs devastări, există nădejdea restaurării. Dumnezeu nu poate schimba evenimentele istoriei noastre, însă este un specialist al vindecării consecințelor trecutului și al restituirii din plin, adesea dincolo și mai presus de tot ceea ce am pierdut și cu mult peste așteptările noastre (Efeseni 3:20).

A fost un privilegiu deosebit să-L pot vedea făcând de nenumărate ori tocmai aceste lucruri pentru oameni din întreaga lume, oameni din nenumărate grupuri etnice și din tot felul de medii. Ceea ce vreau să spun nu este că Dumnezeu îi iubește, vindecă și restaurează doar pe câțiva privilegiați, ci că toți cei care vin la El au privilegiul și capacitatea de a se bucura de tot ceea ce El a pregătit pentru ei. La TINE mă refer!

Tot ceea ce cere El de la noi este o inimă smerită și binevoitoare, o dorință de a înțelege și de a aplica în viața noastră ceea ce ne-a învățat Isus. Primii ucenici au fost, pur și simplu, urmași ai lui Isus, care au devenit, la rândul lor, făcători de ucenici. Și, începând din vremea aceea, Isus îi cheamă încă pe cei care-L iubesc și au încredere în El spre a-L urma și a păși pe urmele Lui, așa cum au făcut și ucenicii dintâi. Așadar, de unde să încep?

Începe exact de unde ești!

Când te uiți la o hartă, cu gândul de a organiza o excursie, ai nevoie de două puncte de referință. Locul spre care te îndrepți și locul în care te afli acum. Amândouă sunt esențiale. Dacă nu știi unde anume te afli pe hartă, nu vei putea planifica o rută spre destinația ta, iar harta îți va fi nefolositoare! GPS-ul din mașina ta îți poate arăta ruta spre destinație doar datorită faptului că recunoaște exact locul în care te afli.

Exact la fel, tu te poți uita la viața ta și poți hotărî ce anume vrei să faci cu ea. Dar dacă nu știi în ce punct anume te afli în prezent, nu vei știi nici cum să ajungi la destinația propusă. Avem nevoie ca Dumnezeu să ne arate unde suntem acum. Locul în care te afli pe traseul călătoriei tale personale prin viață a fost stabilit, într-un fel sau altul, de ceea ce s-a întâmplat deja pe drumul parcurs până aici.

Fiecare dintre noi poartă cu sine amintiri ale binecuvântărilor, dar și ale durerilor; ale binelui, dar și ale răului. Rănile nevindecate din trecut pot fi piedicile de astăzi, care au puterea de a ne restricționa viitorul. Iar dacă istoria familiei noastre și experiențele vieții ne-au adus în situația de a avea nevoie de vindecare, atunci, fără satisfacerea acestei nevoi, viziunea noastră privitoare la viitor ar putea fi acoperită de nori, rodnicia noastră ar putea fi restricționată, iar realitățile vieții ar putea rămâne cu mult în urma viselor și a expectanțelor noastre.

Deși vindecarea creștină include rugăciunea pentru vindecarea bolilor fizice, ea este mult mai largă în aplicația și semnificația ei. Și, după cum un medic trebuie să ne examineze suferința fizică, înainte de a putea începe tratamentul, tot așa și noi trebuie să știm dacă în viața noastră e ceva în neregulă din punct de vedere spiritual, pentru ca astfel să putem descoperi cum se putea îndrepta. Abia atunci ne putem începe călătoria către plinătatea și libertatea pe care Dumnezeu le-a promis în Cuvântul Său.

Obiectivul lucrării intitulate Descoperă vindecarea și libertatea este acela de a te ajuta să aplici soluțiile transformatoare ale lui Dumnezeu, soluții care îți pot schimba viața și starea și care au menirea de a-ți rezolva multe dintre problemele vieții cauzate de evenimentele de zi cu zi. Sunt soluții care te vor ajuta să așezi o temelie solidă pentru toți anii care-ți stau în față.

Mă rog ca, oriunde ești și oricare sunt împrejurările vieții tale, să găsești în aplicarea principiilor expuse în Descoperă vindecarea și libertatea o binecuvântare bogată și transformatoare.

 

Peter Horrobin

Ellel Grange,

primăvara lui 2021

SKU: 41 Categorii: , , Product ID: 12620

Descriere

Cuprins 

Prefață 

1. Noțiuni introductive 

Descoperă primii pași spre întregire, începând din locul în care te afli acum! 

Călătoria vieții

Felurile în care pot fi „bolnav”

Să fiu sincer cu Dumnezeu!

Dumnezeu mă iubește așa cum sunt – învăț să-mi pun viitorul în mâna Lui

 

2. Cine este Dumnezeu și cine sunt eu? 

Descoperă temeliile stabilite de Dumnezeu în periplul vieții

Cine este Dumnezeu? Să înțeleg care sunt temeliile credinței

Cine sunt eu? Să mă înțeleg pe MINE!

De ce am nevoie de ajutorul lui Isus?

Isus – Domn al vieții mele

 

3. Reclădirea vieții după modelul lui Dumnezeu 

Descoperă-L pe Dumnezeu, Cel care iubește și vindecă 

În felul Său ori în felul meu?

Îi dau lui Dumnezeu totul – cele bune, rele și urâte!

Ordinea lui Dumnezeu destinată omenirii

Aleg să-mi trăiesc viața în felul Său

 

4. Iartă și fii iertat 

Descoperă bucuria iertării 

Încep de la zero!

Mă iert pe mine

Îi iert pe ceilalți

„Îl iert” pe Dumnezeu

 

5. Stoparea respingerii 

Descoperă dragostea fără margini a lui Dumnezeu 

Îl accept pe Dumnezeu, așa cum este El!

Așa cum sunt, eu vin!

Mă cunosc, mă accept și mă iubesc pe mine însumi

Îi accept pe ceilalți

 

6. Eliberarea prinșilor de război 

Descoperă eliberarea de sub robia lui Satan! 

Introducerea subiectului despre eliberare

În ce mod îmi poate Satan influența și controla viața?

Isus a venit să-i elibereze pe prinșii de război

Vindecare prin eliberare

 

7. Vindecarea trecutului meu relațional 

Descoperă vindecarea de relații greșite 

Înțelege ordinea creată a lui Dumnezeu în domeniul relațiilor

Consecințele păcatului sexual

Să fiu sincer cu mine însumi

Restaurat după chipul lui Dumnezeu

 

8. Zdrobirea în urma rănirii și a durerii 

Descoperă vindecarea de traumele trecutului 

Modul prin care trauma mă zăvorăște în experiențele trecutului

Isus a venit în lume să-i vindece pe cei cu inima zdrobită

Îl primesc pe Dumnezeu în trecutul meu zdrobit

Vindecarea de consecințele accidentelor

 

9. În urma fricii, libertate! 

Descoperă eliberarea de teama care te domină 

Temeri bune și temeri rele!

Rădăcinile și cauzele temerilor dăunătoare

Învăț să trăiesc altfel

Fără frică!

 

10. Viața trăită dintr-o altă perspectivă!

Descoperă planurile lui Dumnezeu pentru viața ta 

Să uit ce este în urmă!

Descopăr scopurile lui Dumnezeu pentru viața mea

Cu ochii îndreptați spre țintă!

Îmi înțeleg destinul

 

Epilog și postfață 

Informații suplimentare

Greutate 250 g
Dimensiuni 21 × 14 cm

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Descoperă vindecarea și libertatea”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!