Skip to content Skip to footer

Demascarea pericolelor ascunse în arte marțiale și yoga

27,00 lei

Există multe influențe asupra societății noastre occidentale. Unele sunt bune, altele nu sunt la fel de bune. Unele par a fi benefice la prima vedere, dar în realitate nu sunt altceva decât proverbialul „lup în piele de oaie”. Cu alte cuvinte, mult apreciatele avantaje aduse de un lucru sau de o practică se pot dovedi dăunătoare, dacă nu chiar periculoase. Ironia constă în faptul că efectele nu sunt neapărat evidente de la bun început.

Ceea ce contează cu adevărat este realitatea secretă din spatele măştii sub care acţionează artele marţiale şi yoga, adică ceea ce se ascunde la rădăcină. Cele două discipline sunt indiscutabil în strânsă legătură una cu alta și, adesea, sunt promovate împreună. Practicarea acestora, dublată de o popularitate crescândă, a condus la o răspândire semnificativ de mare a lor în societatea occidentală, îndeosebi în ultima vreme. Ele au avut un impact enorm asupra lumii noastre și au devenit o forță care trebuie luată în seamă ca urmare a acceptării lor pe scară largă, ca sporturi nevinovate sau ca activităţi inocente.

Cuprins

Capitolul 1: Origine și istorie
Capitolul 2: Evoluție – legătura cu practicile yoga
Capitolul 3: Hollywoodul deschide stăvilarele
Capitolul 4: Ciudat, bizar și de-a dreptul periculos
Capitolul 5: Implicarea copiilor în karate
Capitolul 6: Secretele din spatele artelor marțiale și ale practicilor yoga
Capitolul 7: De la întuneric la lumină – noua mea identitate
Capitolul 8: Există compatibilitate între artele marțiale și creștinism?
Capitolul 9: Chemare la acțiune

Informații suplimentare

Greutate 120 g
Dimensiuni 20 × 15 × 7 cm
SKU: 36 Categorie: Product ID: 5142

Description

Descriere

În cartea de față voi vorbi de pe poziția propriei mele experiențe și a competenţei profesionale pe care am dobândit-o în acest domeniu, ambele acumulate în decurs de peste 30 de ani, în calitate de practicant, instructor şi campion național. Vă voi descoperi ceea ce am învățat, iar pentru a spulbera miturile, mă voi folosi și de competenţa altora. Voi demasca tainele și secretele care nu sunt aproape niciodată prezentate celor implicați sau celor ce se gândesc să se implice în aceste practici.

Sunt mereu uimit de faptul că atât de multe persoane ignoră neliniștea pe care o simt atunci când încep să practice artele marțiale sau yoga. În ce mă priveşte, eu cred că lucrul acesta se datorează neinformării și necunoaşterii rădăcinilor spirituale care se află la baza celor două practici. Adevărul este că tentaculele mortale ale înșelării au început să crească cu mii de ani în urmă și sunt foarte adânc înrădăcinate în „solul” din care provin. Astăzi, acest adevăr este atât de bine deghizat, încât a lăsat cale liberă infiltrării acestor discipline, în diversitatea lor, la toate nivelurile existenţiale ale societăţii – social, economic şi spiritual. Din nefericire, avertismentele întâlnesc adesea urechi surde și sunt mereu ignorate.

Nădăjduiesc totuși ca mulți să ia în seamă avertismentul meu, deși știu că unii nu vor fi de acord cu evaluările pe care le fac aici artelor marțiale şi vor susține, probabil, că spusele mele nu se bazează pe niciun fel de dovezi. Dar această abordare face și ea parte din minciună. Fondatorii și maeștrii artelor marțiale știu ce se află în spatele acestora şi fac deseori aluzie la faptul că rădăcina lor spirituală alimentează puterea pe care oamenii o observă. Ei nu sunt victime ale înșelării, dar sunt niște experţi atunci când este vorba de înșelarea altora!

Vreau să vă împărtășesc tot ce cred eu că este mai important din experienţa mea personală, fapte incontestabile și elocvente, pentru a vă demonstra de unde vin yoga și artele marțiale, cum au evoluat ele și unde se află în prezent. În ultimii 60 de ani, a fost elaborat și implementat un plan perfid, care a afectat treptat mentalitatea generală a societății noastre occidentale și care influențează în prezent milioane de vieți, într-o măsură mai mare sau mai mică.

Ceea ce vreau să vă destăinui în această carte nu are ca scop judecarea sau condamnarea vreunei persoane şi nici a deciziei cuiva de a se implica în artele marțiale, în yoga sau în alte practici de origine orientală. Scopul meu este doar acela de a-i informa pe cititori despre adevăr, urmând ca ei să analizeze singuri riscurile implicării. Conținutul acestei cărți s-ar putea să-i șocheze și să-i tulbure pe unii. Sper totuși ca pe alții să-i elibereze de sub puterea înșelării și din robia forțelor pe care cei mai mulți dintre noi nu le pot sonda sau înțelege în absența revelației autentice.

Artele marțiale și yoga sunt adesea inteligent deghizate sub masca autoapărării, a exercițiilor fizice, a sportului, a reducerii stresului sau a altor beneficii de ordin medical. Mulți oameni sunt atrași de ceea ce ei consideră a fi doar pură distracție, stimulare sau relaxare. Însă majoritatea celor implicați în aceste practici și activități, chiar şi dintre învățători și instructori,nu au nici cea mai mică bănuială cu privire la ceea ce se ascunde dincolo de suprafață. Şi chiar dacă li s-ar spune, mulți dintre ei nu ar ști ce este de făcut în sensul acesta. Unii ar evita problema, spunând: „Nu-i mare lucru!”, sau ar afirma: „Așa ceva e imposibil!” Oricare ar fi ţinta care se doreşte a fi atinsă prin practici sau discipline, fie presupusele beneficii medicale, fie competiția, non-competiția sau autoapărarea, să nu uităm că toate, fără excepție, includ diverse concepte spirituale distructive.

Vă întreb pe voi, cei implicaţi în artele marţiale şi în artele derivate din acestea, dar şi pe voi, cei care intenţionaţi să vă implicaţi în ele într-o oarecare măsură, dacă v-aţi gândit vreodată la originea lor ori la sursa puterii din spatele lor. Ați cercetat? Ați întrebat? V-ați gândit că toate aceste practici depind unele de altele și formează un sistem integrat? V-ați întrebat cine le-a întemeiat și cine le-a creat sau care au fost scopurile lor inițiale? Vreți să cunoașteți adevărul?
Evident, artele marțiale și yoga nu s-au dezvoltat de la sine și nici n-au apărut din senin. Ambele au un sistem complex de rădăcini, care s-ar putea să-i surprindă pe mulți atunci când îl vor descoperi. Haideți împreună cu mine, să privim lucrurile mai îndeaproape.

Reviews (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Demascarea pericolelor ascunse în arte marțiale și yoga”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continutul este protejat!
Demascarea pericolelor ascunse în arte marțiale și yoga
27,00 lei