Despre Ellel Ministries România

Ellel Ministries este o organizaţie misionară creştină non-denominaţională, cu viziunea de a oferi resurse şi de a echipa Biserica, primindu-i bine pe oameni, învăţându-i despre Împărăţia lui Dumnezeu şi vindecându-i pe cei care au nevoie de vindecare. (Luca 9:11)
Suntem dedicaţi evanghelizării, vindecării, eliberării, ucenicizării şi instruirii.
Versetele specifice pe care se bazează misiunea noastră sunt: Isaia 61:1-7, Luca 9:1-2, Matei 28:18-20, Efeseni 4:12 şi 2 Timotei 2:2.

Cum a început totul

Viziunea Ellel Ministries s-a înfiripat în inima fondatorului ei, Peter Horrobin, cu mulţi ani înainte ca lucrarea să înceapă. În 1970, lui Peter i s-au oferit rămăşiţele distruse ale unei maşini sport, modelul Alvis 1933, pentru doar 50 de lire sterline. Fiind un entuziast al maşinilor clasice, nu a putut refuza oferta, începând imediat repararea maşinii. Într-o noapte a descoperit că saşiul era îndoit şi că era probabil imposibil de reparat. În acel moment, Dumnezeu i-a vorbit lui Peter, spunându-i: „Tu poţi îndrepta saşiul şi asambla din nou toate piesele maşinii, însă numai Eu pot îndrepta şi reface vieţile distruse ale oamenilor.” A fost un mesaj pe care nu-l mai putea uita vreodată.
Câţiva ani mai târziu, Peter a primit un telefon de la cineva care încerca să ajute o doamnă, aflată într-o stare de epuizare. Când a ajuns la faţa locului – Peter nu ştia cum s-o ajute – tot ceea ce învăţase până acum părea inutil în faţa unor probleme de viaţă atât de reale. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a descoperit lui Peter un detaliu privitor la situaţia personală a doamnei respective, detaliu care avea să deblocheze procesul de vindecare din viaţa ei. În drum spre casă, Dumnezeu i-a vorbit din nou, foarte clar lui Peter, cu privire la faptul că El dorea ca Peter să-şi petreacă tot restul vieţii aducând vindecare celor în nevoie şi învăţându-i pe alţii să facă la fel.
Cuvântul lui Dumnezeu a fost foarte clar, iar din acel moment Peter s-a rugat cu pasiune pentru o înţelegere biblică asupra slujirii de vindecare şi pentru începutul lucrării, care avea să devină chemarea vieţii lui. În cele din urmă, s-au adunat suficiente persoane pentru a forma un grup dedicat, care se ruga regulat pentru înfiinţarea lucrării, ce urma să devină mai târziu, Ellel Ministries.
Un cămin pentru lucrare
În mod miraculos, în data de 31 Octombrie 1986, s-a achiziţionat prima clădire Ellel Grange. Aproximativ un jumătate de milion de lire a fost preţul cerut pentru proprietate şi pentru tot ceea ce se afla pe proprietatea respectivă. La data limită stabilită pentru achitarea clădirii, când Peter se afla la birou, însumând toate donaţiile şi împrumuturile disponibile, abia de şi-a putut crede ochilor. Când a notat pe o parte a unei coli de hârtie suma necesară pentru achiziţionare, împreună cu toate cheltuielile la zi, iar pe cealaltă parte a colii toate veniturile primite prin intermediul donaţiilor sau al împrumuturilor, venitul depăşea cheltuielile cu doar 6 lire sterline! Dumnezeu făcuse o minune, clădirea a fost achiziţionată, iar lucrarea a început.
Mergând mai departe
Începând din 1986, Ellel Ministries s-a extins foarte repede ca răspuns la cererile tot mai mari din întreaga lume. În prezent, sunt peste 275 de lucrători dedicaţi cu normă întreagă şi o echipă formată din peste 350 de voluntari asociaţi. Ellel Ministries slujeşte Trupului lui Cristos din întreaga lume, prin Sejururi de Vindecare, cursuri, şcoli, vizite la biserici şi conferinţe. La baza slujirii Ellel se află dorinţa de a vedea Biserica echipată şi instruită pentru a face lucrările Împărăţiei.
Fiecare centru are o atmosferă caldă, primitoare, familială, iar echipa urmează cu foarte mare seriozitate exemplul dat de Isus, Care i-a primit bine pe oameni, i-a învăţat despre Împărăţia lui Dumnezeu şi i-a vindecat pe cei în nevoie. Fiecare centru este un loc în care oamenii pot explora adevărurile biblice despre slujirea de vindecare, aplicaţia acestora în vieţile oamenilor, precum şi un loc în care pot primi slujire şi rugăciune personală.

Semnificaţia numelui Ellel

Denumirea misiunii Ellel derivă de la numele primei sale clădiri din Anglia, Ellel Grange, care este parte a comunei Ellel din Lancashire. Numele „Ellel” înseamnă, în engleza veche: „Toţi să-I dea slavă!” În ebraică, Ellel înseamnă „Dumnezeul dumnezeilor” sau „Rege-al regilor şi Domn al domnilor”. În limba chineză, Ellel înseamnă „dragoste care se revarsă în afară”. Aşadar, am putea spune că, prin Ellel înţelegem: „Lăudaţi-L cu toţii pe Isus, Regele regilor şi Domnul domnilor” şi poate fi exprimat şi prin: „dragoste care se revarsă în afară”, spre o lume căzută şi zdrobită.

Viziunea slujirii Ellel a fost întotdeauna de a face lucrarea Împărăţiei prin predicarea Veştii Bune, prin vindecarea celor cu inima zdrobită şi prin proclamarea eliberării din întuneric pentru cei legaţi – noi am căutat să transformăm în realitate adevărurile din Isaia 61:1.
„Rar am găsit o lucrare mai echipată să împlinească nevoile societăţii actuale. Înrădăcinată în integritate biblică, Ellel prezintă Evanghelia într-o manieră semnificativă şi practică, eliberând vindecare în vieţile oamenilor.”

Rev. Dr. Alistair Petrie
Director – Partnership Ministries

  • Dumnezeu este Trinitate.
  • Dumnezeu Tatăl îi iubeşte pe toţi oamenii.
  • Dumnezeu Fiul, Isus Cristos, este Salvator şi Vindecător, Domn şi Rege.
  • Dumnezeu Duhul Sfânt locuieşte în creştini şi împarte puterea dinamică prin care aceştia pot continua lucrarea lui Cristos.
  • Biblia este autoritatea supremă, inspirată în mod divin în ceea ce priveşte credinţa, doctrina şi conduita, precum şi baza pentru învăţătură.

Prezentare Video

Galerie Video

Revista Ellel

Revista Ellel 2017

Deschide

Revista Ellel 2016

Deschide

Revista Ellel 2015

Deschide

Revista Ellel 2014

Deschide
error: Continutul este protejat!